Κόσμος

Βρέθηκε το δεύτερο “μαύρο κουτί”

2014-07-18-kosmos-malesia

Το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που συνετρίβη χθες στην ανατολική Ουκρανία εντόπισαν οι ομάδες έρευνας που εργάζονται στα συντρίμμια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών είχαν ανακοινώσει χθες, τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία, την ανεύρεση του πρώτου μαύρου κουτιού του αεροσκάφους.

Νωρίτερα σήμερα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές συμφώνησαν να επιτρέψουν την πρόσβαση στην περιοχή της καταστροφής στους διεθνείς εμπειρογνώμονες και να συνεργασθούν με τις αρμόδιες ουκρανικές αρχές ως προς όλα τα πρακτικά ζητήματα που τίθενται στο πλαίσιο της διενέργειας των ερευνών και της περισυλλογής των πτωμάτων.

Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΕ αναφέρεται ότι μία «ομάδα επαφής» αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ είχαν τηλεδιάσκεψη με τους αυτονομιστές, οι οποίοι και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν με τις ουκρανικές αρχές στις έρευνες.

Διεθνές σοκ από την κατάρριψη Boeing με 298 επιβάτες στην ανατολική Ουκρανία
Το Κίεβο είχε καταγγείλει ότι οι αυτονομιστές εμπόδισαν την πρόσβαση ουκρανών αξιωματούχων στην περιοχή και στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση των αυτονομιστών για την ανεύρεση του πρώτου μαύρου κουτιού.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο από http://www.ertopen.com

banner-article

Ροη ειδήσεων