Σχόλια

Βιομηχανία ερωτήσεων βουλευτών της ΝΔ προς υπουργούς

2014-07-10-Sxolio-Teukros-erotimatiko-prosopo 1

Τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μια σειρά ερωτήσεις κυβερνητικών βουλευτών προς υπουργούς για διάφορα θέματα, όπως για το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αγροτών, για το καλάθι της νοικοκυράς ή ακόμη και για την αύξηση των δόσεων όσων χρωστούν στην εφορία.

Δεν διεκδικούν ούτε καν προτείνουν. Απλώς ερωτούν. «Ερωτάσθε, κ. υπουργέ, θα προχωρήσετε; Τι προτίθεσθε;» Πουθενά δεν υπάρχει η λέξη απαιτούμε, ούτε καν ζητούμε. Ερωτούν απλώς αν είναι στις προθέσεις του υπουργού. Μέχρις εδώ. Καλώς κι αν είναι, καλώς κι αν δεν είναι!

Όμως τα ελεγχόμενα απ’ αυτούς μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, παρουσιάζουν τους εν λόγω βουλευτές ούτε λίγο ούτε πολύ σαν να σήκωσαν σημαία επανάστασης… Είναι σαφές πρέπει να δείξουν κι ένα άλλο πρόσωπο. Εκλογές έρχονται. Και βέβαια πάντα το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο!

Συγκεκριμένα στην ερώτηση σχετικά με το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών επί λέξει γράφουν. «Προτίθεσθε να μειώσετε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62ο έτος ηλικίας τους, με 40 χρόνια ασφάλισης, σύμφωνα με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού στη Βουλή;»

Και βέβαια εύλογο το ερώτημα. Από πότε υπουργός εγκρίνει η όχι αν θα υλοποιήσει δεσμεύσεις πρωθυπουργού;

Εδώ δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Ή αφελείς είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές μας ή εκτιμούν ότι σε αφελείς απευθύνονται.
Διαλέγετε και παίρνετε!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας