Πολιτική

Αποκλείει συνεργασία με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

politiki-syriza-oxi-elia-veroia

«Στρατηγική αμηχανίας της ΝΔ»

Με παρεμβάσεις τους σειρά κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείνουν το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, θέμα που άνοιξε έπειτα από την τοποθέτηση του υπουργού Αμυνας και αντιπροέδρου της ΝΔ Δ.Αβραμόπουλου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «στρατηγική αμηχανίας της ΝΔ», ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμαχίες με δυνάμεις της κεντροαριστεράς.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, πρώτος ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς σημείωσε στο Twitter: «Η πρόταση Αβραμόπουλου αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ. Εκλογές απαραίτητες. Συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε ότι «οι διαφορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλες που μία συγκυβέρνηση θα οδηγούσε σε πολιτικές τερατογενέσεις».
Χαρακτήρισε τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων ως «στρατηγική αμηχανία της ΝΔ μετά την ήττα στις ευρωεκλογές» και σημείωσε ότι όλες οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για συνεννόηση με την κυβέρνηση έχουν τορπιλιστεί από τον πρωθυπουργό. «Είναι πολιτική ανωμαλία το γεγονός ότι δύο χρόνια τώρα ο κ. Σαμαράς δεν έχει καλέσει ούτε μία φορά για ενημέρωση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δ.Στρατούλης χαρακτήρισε την πρόταση για κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ως «ένα πολύ σύντομο πολιτικό ανέκδοτο ζεστής, λόγω καύσωνα, θερινής νυκτός […] Δεν έχει καμία πολιτική βάση. Είναι σαν να παντρεύει κανείς το νερό με τη φωτιά».

Ωστόσο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ανοιχτή την πόρτα της κυβερνητικής συνεργασίας με προοδευτικές δυνάμεις στο πλαίσιο του αμφίπλευρου ανοίγματος στα Αριστερά και στην Κεντροαριστερά που έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή ύστερα από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή, είτε με στήριξη, είτε με ανοχή. Αν μας δώσει την εντολή ο λαός να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία για νέα κυβέρνηση, ασφαλώς δεν θα τη γυρίσουμε πίσω, θα την αξιοποιήσουμε» ξεκαθάρισε ο Δ.Παπαδημούλης.

Πηγή: in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων