Σχόλια

Κραυγές με υπολανθάνουσα… αγανάκτηση!

2014-06-25-Sxolio-Gkooool-2

Επιτέλους… ένας Σαμαράς της προκοπής!
Δεν είναι όλοι οι Σαμαράδες το ίδιο. Ο Αντώνης πρόσφερε και προσφέρει στην Ελλάδα αλλεπάλληλες ήττες, ασχέτως αν το πολιτικό παιχνίδι είναι εξ ορισμού στημένο.

Ο Γιώργος από την άλλη, χάρισε χθες τη νίκη – θρίαβο στην Εθνική, κάνοντας το 2-1, με πέναλτι στο 92′, ασχέτως αν και το ποδόσφαιρο σε γενικές γραμμές δε φημίζεται για την δεοντολογική αξιοπιστία του.
Ωστόσο δεν παύει να λειτουργεί ακόμα, εκτός από μέσο χαλάρωσης και αθώας εν μέρει, διασκέδασης και ως μια πλατφόρμα αναγκαίας εκτόνωσης ενός ολόκληρου λαού, του οποίου η ψυχολογία συνθλίβεται μέρα με τη μέρα στην πολιτικο-οικονομική «αρένα» της εθνικής του εξόντωσης από τις δυνάμεις… σκλαβιάς (να μην πούμε κατοχής και αντιγράψουμε τον Τράγκα).

Δεν είναι τυχαίο ότι η Βέροια χθες το βράδυ ερήμωσε, αφού οι πάντες, σε σπίτια και καφετέριες, παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι και σιωπηροί την εξέλιξη του ματς, μέχρι που μπήκε το πρώτο γκολ.
Τα ουρλιαχτά του θριάμβου διαδέχονταν το ένα, το άλλο σαν παρατεταμένος αντίλαλος μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων του κέντρου της πόλης.

2014-06-25-Sxolio-GkoooolΗ ένταση και το ηχόχρωμα της κραυγής των ενθουσιασμών έμοιαζε τραγικά με κραυγή φυλακισμένου, η στην καλύτερη θυμωμένου, αγανακτισμένου ανθρώπου που κοντεύει στην κυριολεξία να …σκάσει!

Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να μειώσουμε τη νίκη της εθνικής μας, ούτε ασφαλώς και τα συναισθήματα όλων μας, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τα οπτικο-ακουστικά ερεθίσματα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας των ημερών. Η πραγματικότητα της ζωής μας άλλωστε είναι ενιαία και ως τέτοια πρέπει να περιγράφεται, να καταγράφεται και να αξιολογείται.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων