Σχόλια

Υπάρχουν και κανόνες… ανθρωπιάς, συμπατριώτες!

Υπάρχουν και κανόνες… ανθρωπιάς, συμπατριώτες!

Το «δόγμα» του «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό», που έμεινε στην ιστορία δια χειλέων Βουλγαράκη το 2008, φαίνεται πως βρίσκει πάμπολλες εφαρμογές σε κάθε τομέα άσκησης εξουσίας, ανεξαρτήτως εποχών και προσώπων.

Το ίδιο και στο μεταναστευτικό, αφού, σύμφωνα με αθηναϊκό δημοσίευμα του Ηλεκτρονικού Τύπου, το ελληνικό Λιμενικό, στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αναχαιτίζει και ρυμουλκεί σκάφη των μεταναστών προς την Τουρκία συχνά με βίαιο τρόπο, χωρίς να αναγνωρισθεί η ταυτότητα των προσφύγων.

Παράλληλα αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του in.gr, «…Οι διεθνείς κανόνες απαγορεύουν τις ομαδικές απελάσεις ώστε να προστατεύεται το δικαίωμα που έχουν όσοι ζητούν άσυλο…».
Ένας Σύρος κατήγγειλε ότι το ελληνικό Λιμενικό του πήρε όλα του τα υπάρχοντα και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον ίδιο, τη σύζυγό του και το μωρό τους, οι οποίοι παρέμειναν στη θάλασσα επί 24 ώρες μέχρι που διασώθηκαν από τους Τούρκους.

Αν ο πατριωτισμός μας δεν έχει προδιαγραφές αγάπης, πολιτισμού και αρχοντιάς τότε εξαντλείται στα όρια του …Εθνο-λαϊκισμού.
Η τήρηση της νομιμότητας και όχι της νομιμοφάνειας, έπεται, αφού προϋποτίθεται ότι πρέπει να εμπνέεται από τα παραπάνω… Νομοτελειακά!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας