Οικονομία

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα θα ικανοποιήσει εγκαίρως τα προαπαιτούμενα

2014 06 18 oikonomia hardoyvelis

Στην αποσαφήνιση ότι η Ελλάδα θα ικανοποιήσει εγκαίρως τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τη δόση του Ιουνίου ύψους 1 δισ. ευρώ θα προχωρήσει την Πέμπτη στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος θα παρουσιάσει τις στοχεύσεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στους ομολόγους του.

Το Eurogroup θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο και σε αυτό θα συμμετάσχει και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Τον κ. Χαρδούβελη θα συνοδεύει ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος από το 2012 εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Eurogroup Working Group.

Ήδη η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Κομισιόν έχουν μέσω στελεχών τους εκφρασθεί θετικά για το πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα συστηθεί στους ομολόγους του στο Eurogroup επαναλαμβάνοντας ότι η φιλοσοφία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να κινηθεί στην ίδια γραμμή με τον πρωθυπουργό, ο οποίος την Τρίτη περιέγραψε τους άξονες που επιδιώκει να ακολουθήσει η Ελλάδα: βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αύξηση εισοδημάτων, μείωση του κόστους ενέργειας και αποκλιμάκωση της φορολογίας.

Εξάλλου, σε στενή συνεργασία με την γγ του υπουργείου Οικονομικών, Χρ.Παπακωνσταντίνου, και επικουρούμενος από τη διευθύντρια του γραφείου του Ευτυχία Μιχαηλίδου, ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη δρομολογήσει την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την δόση του Ιουνίου και τα οποία θα έχουν πλήρως υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο 10ημερο.
Στα προαπαιτούμενα του Ιουνίου περιλαμβάνεται η μείωση του περιθωρίου κέδρους των φαρμακοποιών, η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης, η υπουργική απόφαση για την ενσωμάτωση της συλλογής οφειλόμενων εισφορών από τη φορολογική διοίκηση, αλλά και ο νόμος για το υπαίθριο εμπόριο και ο νόμος για την αδειοδότηση επιχειρήσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί

Πηγή: in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας