Κόσμος

Μητσοτάκης: Να τελειώσουμε με τους αποσπασμένους υπαλλήλους

Μητσοτάκης: Να τελειώσουμε με τους αποσπασμένους υπαλλήλους

Υπέρ του περιορισμού των αποσπασμένων υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στον Βήμα 99,5, με αφορμή το θέμα της αξιολόγησής τους.

«Υπάρχει ένα ζήτημα, το ποιος μπορεί να αξιολογήσει έναν υπάλληλο. Σίγουρα ο πολιτικός του προϊστάμενος ενδεχομένως να μην έχει την απαραίτητη αντικειμενικότητα για την αξιολόγηση, το γνωρίζω αυτό. Φοβάμαι όμως πως δεν υπάρχει άλλη πραγματική εναλλακτική λύση. Η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να τελειώσουμε πια οριστικά με τη λογική των αποσπασμένων υπαλλήλων σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία και οι βουλευτές να έχουν μόνο μετακλητούς υπαλλήλους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν σκοπεύει να καταθέσει σχετική πρόταση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «είναι στις σκέψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να συζητήσει με τη Βουλή, γιατί είναι ζήτημα που αφορά και τη Βουλή».

«Σ’ ένα συρρικνωμένο δημόσιο ο αποσπασμένος υπάλληλος από κάπου λείπει, άρα εάν συνυπολογίζετε και το κόστος του αποσπασμένου υπαλλήλου, το τελικό κόστος το καταβάλλει ο Έλληνας φορολογούμενος. Η δική μου πρόταση θα ήταν ένας αριθμός, τριών ενδεχομένως, μετακλητών υπαλλήλων συνολικά για κάθε βουλευτή και κανέναν αποσπασμένο» κατέληξε

Πηγή: in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων