Αθλητικά

“Ας μην τα μηδενίζουμε όλα…”, είπε ο Σάντος εν όψει Ιαπωνίας

«Ας μην τα μηδενίζουμε όλα...», είπε ο Σάντος εν όψει Ιαπωνίας

Η ήττα από την Κολομβία ανήκει στο παρελθόν και η προετοιμασία για τον 2ο ακόμα πιο κρίσιμο αγώνα της Εθνικής κόντρα στην Ιαπωνία (ξημερώματα Παρασκευής 01:00, ΝΕΡΙΤ), ξεκίνησε. Η πρώτη προπόνηση της γαλανόλευκης ολοκληρώθηκε ξημερώματα Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) στο «Λουριβάλ Μπατίστα» του Αρακαζού, ενώ προηγήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος και του Παναγιώτη Κονέ.

Αναλυτικά ο Πορτογάλος Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

Για το επόμενο ματς με την Ιαπωνία: «Η συνέντευξη έχει περιεχόμενο τον αγώνα με την Κολομβία, όχι την Ιαπωνία. Συγνώμη από τους Ιάπωνες δημοσιογράφους, αλλά θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Για το επόμενο ματς, το μόνο που έχω να πω, είναι ότι έχουμε μελετήσει πολύ την Ιαπωνία. Οι παίκτες είδαν τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Τις επόμενες μέρες θα πούμε όλα όσα πρέπει στους παίκτες για να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ήδη δει πολλές φορές την Ιαπωνία. Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της. Δεν αλλάζουν τα πλάνα μας. Πρέπει πλέον να δούμε τις λεπτομέρειες. Δεν είχαμε χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας, αλλά είναι σίγουρο ότι θα το κάνουμε».

Για την εικόνα που έχει από την ήττα με την Κολομβία: «Η ομάδα έκανε τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Με Τοροσίδη και Κονέ. Η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι η Ελλάδα θα γύριζε το ματς. Το ίδιο πίστευαν και οι παίκτες στο ημίχρονο. Τους έβλεπα. Όμως σε μια στιγμή αδράνειας δεχθήκαμε ένα φθηνό γκολ. Στη συνέχεια χάσαμε τη φάση με το Γκέκα και εκεί φάνηκε ότι η ομάδα δεν είχε ηθικό για τη συνέχεια. Όταν χάνεις με 3-0 δεν μπορείς να μιλήσεις για αδικία. Εμείς πάντα θέλουμε το μηδέν στην εστία μας, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σε αυτόν τον τομέα».

Για το βαρύ σκορ: «Τα τρία γκολ δεν είναι συνηθισμένα για την ομάδα μου. Ήταν το πρώτο ματς που είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά γκολ. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με την άμυνα, αλλά με όλη τη λειτουργία της ομάδας. Θέλουμε να διορθώσουμε τα πράγματα ενόψει του επόμενου αγώνα. Αν θυμηθώ το φιλμ αγώνα, ο Καρνέζης έκανε μία δύο επεμβάσεις. Αυτό που μας προβληματίζει επίσης είναι το ότι δεν βάλαμε γκολ. Περισσότερο φταίμε εμείς, παρά ο αντίπαλος για αυτό το 3-0».

Για την κριτική στους παίκτες: «Η ομάδα νομίζω πήγε καλά. Δεν πρέπει να κριτικάρουμε τους παίκτες. Μας έλειψε μόνο το γκολ. Τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν στιγμές αδράνειας. Δεν ήμασταν 100% εκεί. Αυτό έχει να κάνει με την ομάδα κι όχι με έναν ποδοσφαιριστή. Αυτά τα γκολ θα τα δεχόμασταν με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ήταν γκολ της πλάκας. Η κριτική είναι συγκεκριμένη και δεν αφορά όλους τους παίκτες. Αφορά μερικούς για ένα συγκεκριμένο χρονικό κομμάτι. Οι παίκτες προσπάθησαν, τα έδωσαν όλα. Ας μην τα μηδενίζουμε όλα».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής τακτικής και τις πιθανές αλλαγές στην 11άδα: «Έχω μια συγκεκριμένη τακτική μετά τον χθεσινό αγώνα, αλλά θέλω να δω την αποκατάσταση των παικτών. Μετά το 3-0 δεν πρέπει να πούμε ότι τα αλλάζουμε όλα. Δεν είναι αυτό το σωστό μονοπάτι. Όμως καταλαβαίνω και τις δικές σας απορίες. όταν χάνεις με 3-0 λένε πολλοί ότι πρέπει να παίζουν άλλοι ποδοσφαιριστές, αλλά δε νομίζω ότι είναι έτσι. Διάβασα κάπου ότι ήταν καλύτερα να παίξουμε για το 0-0. Τόσο καιρό ακούω ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει και μετά το χθεσινό που κάναμε αυτή την εμφάνιση, γυρίσαμε στον κυνισμό μας».

Για το σχόλιο ότι κάποιοι παίκτες δεν κατάλαβαν ότι παίζουμε Μουντιάλ: «Χθες είπα για το τρίτο γκολ που δεχθήκαμε. Αυτό εννοούσα για τους παίκτες. Εννοώ ότι στον όμιλο, στους 3 αγώνες, παίζουν σημαντικό ρόλο τα γκολ. Οπότε χθες κάποιοι ένιωσαν ότι είτε χάσεις με 1, με 2, με 3 γκολ είναι το ίδιο. Στο μουντιάλ όμως δεν ισχύει. Δύο ή τρία γκολ έχουν σημασία τα γκολ. Θα το δούμε στο τελευταίο παιχνίδι. Μπορεί να το δούμε μπροστά μας. Στα τελευταία 10 λεπτά κάποιοι παίκτες ήταν εκτός παιχνιδιού. Όχι επίτηδες, αλλά δεν είχαν απόλυτη αίσθηση».

Για τη… συνήθεια στις κακές ελληνικές πρεμιέρες: «Όλες αυτές τις μέρες προσπαθούσαμε να δώσουμε… συναγερμό στους παίκτες γιατί το έχουμε δει και σε άλλες πρεμιέρες όπως στην Πολωνία. Μας κόστισε ακριβά, αλλά έχουμε δύο ματς και πιστεύω ότι θα ανατρέψουμε αυτά τα δεδομένα για μην μπούμε με απώλεια συγκέντρωσης».

Για το εάν επηρεάζει τους παίκτες το γεγονός ότι ο ίδιος θα αποχωρήσει μετά το Μουντιάλ: «Δεν έχω αμφιβολία ότι υπάρχει αρνητική επιρροή. Όμως, όλοι οι παίκτες νιώθω ότι θέλουν να κλείσει καλά αυτός ο κύκλος. Όλοι θέλουν να τα δώσουν όλα. Και ο Φαν Γκααλ θα φύγει από την Ολλανδία, αλλά κέρδισε με 5-1».

Για την επιλογή του προπονητικού κέντρου: «Διαλέξαμε το Αρακαζού γιατί τα επόμενα 2 ματς στο Νατάλ και στη Φορταλέζα είναι σε αντίστοιχες κλιματολογικές συνθήκες και απέχουν μόλις 45 λεπτά με το αεροπλάνο. Η πρώτη επιλογή που ήταν το Σάο Πάολο θα απαιτούσε ταξίδια 7 ωρών».

Κονέ: «Δείξαμε ότι μπορούμε…»

Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος συμφώνησε με τον προπονητή του, σχετικά με την αναποτελεσματικότητα της Εθνικής στις ευκαιρίες και την αδράνεια στην άμυνα που κόστισαν το 3-0 από την Κολομβία.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός της Μπολόνια, τόνισε:

«Οι χαμένες ευκαιρίες κόστισαν στην ομάδα. Σίγουρα με πεισμώνει αυτό. Πίστευα στην ισοφάριση. Η ομάδα ήταν καλά οργανωμένη μετά το 1-0. Τα νοήματα που κάναμε μεταξύ μας έδειχναν αυτό» είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Ένας παίκτης που παίζει στην Εθνική έχει αυτοπεποίθηση. Το ξέρουμε καλά ότι όσο παίζεις, αποκτάς εμπιστοσύνη στα πόδια σου. Αυτό δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν γίνεται η Εθνική να φτάσει από τη μία μέρα στην άλλη να έχει 80% κατοχή και να κάνεις πολλές επιθέσεις. Δείξαμε ότι μπορούμε, αλλά οι αδράνειες μας κόστισαν ακριβά».

Για τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ με την Εθνική, ο Κονέ υπογράμμισε: «Ευκαιρία είναι κάθε εμφάνιση με εθνική ομάδα. Σίγουρα υπάρχει βάρος και πίεση στις τελικές διοργανώσεις. Δεν το βλέπω σαν ευκαιρία ή απόδειξη. Μπήκα στο γήπεδο για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Με εμπιστεύτηκαν όλοι και αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα.

Τα τελευταία 10 χρόνια η Εθνική ομάδα άλλαξε επίπεδο. Υπάρχουν παιδιά σε μικρή ηλικία όπως ο Ταχτσίδης, ο Σάμαρης, ο Φετφατζίδης, που έχουν ταλέντο και μπορούν να βοηθήσουν. Μαθαίνουμε από τα παιδιά που ήταν το 2004 να χειριζόμαστε καταστάσεις και να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά».

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος τεχνικός και οι παίκτες του αναμένεται να παραμείνουν εντός του ξενοδοχείου όλη την ημέρα και δεν αποκλείεται να μιλήσουν στην προσπάθεια της… ψυχολογικής ανάτασης μετά την ήττα από την Κολομβία.

Εκτός προπονήσεων ο Γλύκος και… χαλάρωμα

Στο μεταξύ, εκτός προπόνησης για τις προσεχείς τρεις ημέρες θα μείνει ο Παναγιώτης Γλύκος, όπως του συνέστησαν οι γιατροί στο νοσοκομείο του Αρακαζού, το οποίο ο διεθνής τερματοφύλακας επισκέφθηκε το πρωί για εξετάσεις λόγω του προβλήματος με τη φλεγμονή στο μάτι, που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος πέφτει πια στους Ορέστη Καρνέζη και Στέφανο Καπίνο, αυτό όμως είναι και το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα της Εθνικής ομάδας.

Κατά τα άλλα, όσοι βρέθηκαν στην αρχική σύνθεση απέναντι στους Κολομβιανούς (πλην του Καρνέζη που έκανε ξεχωριστό πρόγραμμα με τον Καπίνο), έκαναν αποκατάσταση. Για τους υπόλοιπους –και τις αλλαγές (Μήτρογλου, Φετφατζίδη, Καραγκούνη)- η προπόνηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και δόθηκε βάση σε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων.

100 ομογενείς στην από την Αυστραλία

Περισσότεροι από 100 ομογενείς από την Αυστραλία διήνυσαν χιλιάδες μίλια για να βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας στην Βραζιλία. Παρά την κακή πρεμιέρα, την Κυριακή έφτασαν στο Μπέλο Οριζόντε οι φίλοι της Εθνικής έπειτα από περίπου 15 ώρες πτήσης από την Μελβούρνη μέσω Αμπού Ντάμπι, μια μέρα παραμονής εκεί και μετά άλλες 15 ώρες μέχρι το Σάο Πάολο!

Στην Αυστραλία το ματς της Εθνικής μεταδόθηκε στις δυο τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ εκατοντάδες φίλαθλοι επέλεξαν να πάνε σε ελληνικές καφετέριες, όπου δημιούργησαν ατμόσφαιρα γηπέδου.

Πηγή: in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας