Πολιτισμός

“Βέροια – Εύηχη πόλη” για 6η συνεχόμενη χρονιά, σε πείσμα της πολιτισμικής… «παραφωνίας»!

“ΒΕΡΟΙΑ – ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ” για 6η συνεχόμενη χρονιά

Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

Την 6η συνεχόμενη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Βέροια –Εύηχη Πόλη» της Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Βέροιας, παρουσίασαν από κοινού, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής Γιάννης Καμπούρης και η Υπεύθυνη Προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου, που παραχώρησαν προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε., σήμερα το μεσημέρι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού με την υπόσταση ενός δοκιμασμένου και πετυχημένου θεσμού, αξιολογημένου στο μέγιστο βαθμό από τους δημότες της Βέροιας, χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο κ. Μιχαηλίδης, συμπληρώνοντας ότι το πλούσιο φετινό μουσικό πρόγραμμα καλύπτει σε πληρότητα το φάσμα κάθε προτίμησης και κάθε ηλικίας, σε κάθε γωνιά και γειτονιά της πόλης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Υπογραμμίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του θεσμού τόνισε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, που απαιτεί αυστηρή διαχείριση και άκρα… οικονομία για κάθε δράση.
«Κάναμε οικονομία, χωρίς σπατάλες και περιττά έξοδα…», είπε, ενώ σημείωσε ότι όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, πλην της συναυλίας Τσαλιγοπούλου – Κανά, στο Άλσος Παπάγου, όπου το εισιτήριο εντάσσεται αναγκαστικά στο πλαίσιο του… ελάχιστου εσόδου που υπαγορεύουν οι ανάγκες λειτουργίας του θεσμού.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, ακόμη, και στην αγάπη με την οποία θεσμοθετήθηκε, όπως είπε και προχωρά κάθε χρόνο η διοργάνωση της «Εύηχης Πόλης», ως απαραίτητο συστατικό στοιχείο της συνταγής της επιτυχίας της, που προσελκύει φυσικά και την αγάπη του κοινού, ανταποδοτικά.
Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ, αφού ευχαρίστησε θερμά το Διευθυντή Γιάννη Καμπούρη και όλο το προσωπικό της Επιχείρησης, για την άψογη – όπως είπε- συνεργασία, μέχρι σήμερα, ευχήθηκε στην επόμενη Διοίκηση που θα αναλάβει από το Σεπτέμβριο, να κρατήσει ψηλά τη σημαία της ΚΕΠΑ, και ει δυνατόν να την ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά απ’ ό,τι ο ίδιος την παρέλαβε και την κράτησε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ
Την πεποίθηση του ότι ο θεσμός της «Εύηχης Πόλης» έπρεπε να επιβιώσει και να διοργανωθεί και φέτος, κατέθεσε, εν συνεχεία, ο Διευθυντής της Επιχείρησης Γιάννης Καμπούρης. «…Η εποχή έχει λίγα να δώσει, δυστυχώς και δε θα μπορούσε να λείψει η διοργάνωση…», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι η χρονιά είχε απίστευτα προβλήματα και εμπόδια, όσον αφορά τόσο το σχεδιασμό, όσο και την κατάληξη του φετινού προγράμματος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τις σημαντικές μειώσεις προσωπικού και την αναγκαστική, ως εκ τούτου, επιφόρτιση των εναπομεινάντων υπαλλήλων με επιπρόσθετες υποχρεώσεις.
Επίσης, τις ανερμάτιστες, όπως είπε, αποφάσεις των ανθρώπων της Κεντρικής Διοίκησης. «…Υπάρχουν, άραγε, εχέφρονες που υπογράφουν…;;;», διερωτήθηκε.
Εκτενή λόγο έκανε γι2014-06-12-Nana-Karagiannidoyα την Καμεράτα, που όπως τόνισε, αφού τη διέλυσαν, Η Κ.Ε.Π.Α. οφείλει να υποστηρίξει το εναπομείναν σχήμα και αυτό έπραξε και στο φετινό πρόγραμμα.
Τέλος άφησε αιχμές για κάποιους, τους οποίους ωστόσο δεν κατονόμασε, που όπως είπε: «…ενοχλούνται από την ύπαρξή μας… αλλά να το πάρουν απόφαση ότι θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε…».

ΝΑΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
Η Υπεύθυνη Προγραμματισμού της Κ.Ε.Π.Α. Νανά Καραγιαννίδου, παίρνοντας το λόγο, έδωσε έμφαση στην ηθική κυρίως στήριξη των αφανών ηρώων του πολιτισμού, όπως οι συντελεστές της Καμεράτα, ενώ μίλησε και για τις φετινές δυσκολίες που, όπως είπε, τους ανάγκασαν να στήσουν το πρόγραμμα μέσα σε μόνον τέσσερις μέρες, χρόνο ρεκόρ, όπως το χαρακτήρισε.
Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί και στους δύο χορηγούς της «Εύηχης Πόλης», τον Πολυχώρο Εληά και τα παγωτά «PLAZA», για την καταλυτική τους στήριξη, όσον αφορά τις τρέχουσες ανάγκες της διοργάνωσης.

Κωστής Χαλάτσης

banner-article

Ροη ειδήσεων