Σχόλια

ΚΕΠΑ…ΛΙ ΜΑΖΙ!

2014-06-12-kampouris-g2

Στην υγειά της «Εύηχης Πόλης», για 6η συνεχόμενη χρονιά

Δεν το ευχήθηκε ρητά ο Γιάννης Καμπούρης.
Αυτός είναι απλά ένας δικός μας οπτικοποιημένος υπότιτλος που βγήκε από το τυχαίο στιγμιότυπο του φακού της «Φ», στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΚΕΠΑ που παραχώρησαν από κοινού ο Διευθυντής κ. Καμπούρης με τον Πρόεδρο Γιώργο Μιχαηλίδη και την Υπεύθυνη Προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου, για τη φετινή διοργάνωση των εκδηλώσεων «Βέροια – Εύηχη Πόλη». Ωστόσο η εισήγηση του κ. Καμπούρη εστίασε εν πολλοίς με έμφαση στα… κακώς κείμενα των δύσκολων ημερών για δράσεις και έργα ποιότητας, απαριθμώντας προβλήματα – εμπόδια που χαλούν συνολικά στη χώρα την… «υγεία» του πολιτισμού και των κατά τόπους φορέων του, όπως συμβαίνει και στη Βέροια.

Με άλλα λόγια… «τρόμαξαν» να διοργανώσουν και φέτος τις εκδηλώσεις, ελλείψει προσωπικού, πόρων και κεντρικής βοήθειας από την Πολιτεία.
Η αποδόμηση των δομών, η σταδιακή εξόντωση των ζωντανών κυττάρων πολιτισμού είναι μια πανελλαδική πραγματικότητα και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και οι φετινές εκδηλώσεις, που παρουσιάζουν ποικιλία και ενδιαφέρον (λίαν συντόμως το πρόγραμμα στις οθόνες μας), δίνουν την εικόνα μιας άνισης πάλης, που ωστόσο μπορεί και αφήνει στις μέρες μας καρπούς δημιουργικότητας αλλά κυρίως ποιοτικής ψυχαγωγίας για το κοινό της Βέροιας και όχι μόνο!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων