Αθλητικά

Γιαννακόπουλος: “Δεν θα είμαι πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πάμε σε διευρυμένο Δ.Σ.”

Γιαννακόπουλος: «Δεν θα είμαι πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πάμε σε διευρυμένο ΔΣ»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκτός απο τον απολογισμό της χρονιάς που έκανε για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, έβγαλε και είδηση, καθώς όπως αποκάλυψε δεν θα κατέχει πλέον την θέση του προέδρου της ΚΑΕ, αλλά θα δημιουργηθεί ένα διευρυμένο Δ.Σ., χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αποχωρεί από την ομάδα.

«Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ασχολούμαι 365 μέρες με τον Παναθηναϊκό και για αυτό θα υπάρχει ένα διευρυμένο ΔΣ με έμπειρους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Δεν θα είμαι πρόεδρος. Θα υπάρχει ένα ΔΣ που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. Θα είναι άνθρωποι μέσα από τον Παναθηναϊκό που αγαπάνε και ξέρουν να τρέχουν το σύλλογο. Σε αυτή τη διετία μου πετύχαμε πολλά και πείσαμε τους πάντες πως ο Παναθηναϊκός, υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Είμαι βέβαιος πως έχουμε τους κατάλληλους συνεργάτες για να πετύχουμε.»

Παράλληλα αναφέρθηκε στον νέο προπονητή των «πρασίνων» Ιβάνοβιτς με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια:

«Πιστεύω πολύ στην πειθαρχία και τον τρόπο λειτουργίας του κ. Ιβάνοβιτς, για αυτό και ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ο κ. Ιβάνοβιτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη με σπουδαία δείγματα γραφής. Τα λένε όλα τα επιτεύγματά του. Θεωρούμε πως είναι κατάλληλος σε αυτό που επιθυμούμε, τη στροφή στην ελληνικότητα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ελληνικός.

» Ο Φραγκίσκος όταν και όποτε του έχει ζητηθεί είναι παρών. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτόν. Δικαιωθήκαμε με την επιλογή του, παρότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός ‘μίκρυνε’. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ο Φραγκίσκος είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και φυσικά θα παραμείνει. Θα είναι τιμ μάνατζερ, παρών όπως πάντα και πιστός στον Παναθηναϊκό.»

Σχετικά με τα πλάνα της νέας περιόδου ανέφερε: «Αυτές τις ημέρες θα κάτσουμε να δούμε για το προπονητικό τιμ. Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ένας κύριος, τον ευχαριστώ για αυτά που πετύχαμε με τον κ. Μανωλόπουλο και τον κ. Αλβέρτη. Όμως δεν αποφασίζω εγώ για το νέο τεχνικό τιμ.

» Πολλοί από την ομάδα δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου, γιατί δεν άρεσαν πολλά πράγματα σε μένα, στον κόσμο και τον Τύπο.

» Για τα μεταγραφικά θα πρέπει να τα πείτε με τον κόουτς. Εγώ ουδέποτε ανακατεύτηκα στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι μόνες προσθήκες που έγιναν από τη διοίκηση ήταν ο Πινγκ Σανγκ και ο Τζέισον Καπόνο. Ο Αργύρης δεν ήθελε κάποια προσθήκη, αλλά θελήσαμε ως διοίκηση να κάνουμε ένα δώρο στην ομάδα. Θα βάλουμε κάτω τα μεταγραφικά με τον κ. Ιβάνοβιτς. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για νεαρούς Έλληνες και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας.

» Ο κ. Ιβάνοβιτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη με σπουδαία δείγματα γραφής. Τα λένε όλα τα επιτεύγματά του. Θεωρούμε πως είναι κατάλληλος σε αυτό που επιθυμούμε, τη στροφή στην ελληνικότητα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ελληνικός.».

Για τη διαμάχη με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο απάντησε:

«Όταν ανέλαβα την ΚΑΕ, έλεγα πόσο θετική ήταν η παρουσία των Αγγελόπουλων στο μπάσκετ. Μετά τον περσινό τελικό Κυπέλλου μού επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις, συκοφαντίες και ψέματα. Κάθε χρόνο προσπαθούν να μειώσουν τους τίτλους μας μιλώντας για διαιτησία και παρασκήνιο.

» Αυτοί επιτέθηκαν, όχι εγώ. Εγώ απλώς προασπίζομαι τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Έχω κάθε διάθεση να συνεργαστώ με οποιονδήποτε σύλλογο, αλλά για να γίνει αυτό με τους κ. Αγγελόπουλος θα πρέπει να πάρουν πίσω όσα είπαν για μένα και να ζητήσουν συγγνώμη.»

Για όσα έγιναν την χρονιά που πέρασε: «Όταν χτίζεις, για να μη χτίσεις στην άμμο, πρέπει να δίνεις πίστωση χρόνου σε μια νέα προσπάθεια. Θέλω να δω μια ομάδα με ομοιογένεια, που θα μπορέσει να φέρει το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Αυτοσκοπός δεν θα είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά να χτίσουμε μια ομάδα για το μέλλον. Όμως δεν υπάρχει κανένας που να κερδίζει και να μην πανηγυρίζει.

» Φτάσαμε δύο συνεχείς χρονιές από το Final Four. Δεν είναι απλό, αλλά σύνθετο το θέμα της πρόκρισης σε ένα Final Four. Εμείς ακόμη μαθαίνουμε και κάνουμε κάποια λάθη. Χρεώνομαι προσωπικά πως ανέβασα πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν θα ξαναγίνει. Οι σχέσεις μας με την Ευρωλίγκα έχουν φτιάξει, όπως και με μεγάλους συλλόγους όπως η ΤΣΣΚΑ. Είμαστε φιλόξενοι και συνεργάσιμοι, αλλά δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι.

» Ο Φραγκίσκος όταν και όποτε του έχει ζητηθεί είναι παρών. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτόν. Δικαιωθήκαμε με την επιλογή του, παρότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός ‘μίκρυνε’. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ο Φραγκίσκος είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και φυσικά θα παραμείνει. Θα είναι τιμ μάνατζερ, παρών όπως πάντα και πιστός στον Παναθηναϊκό.

» Αν και πολλοί μας είχαν τελειωμένους, πήραμε τέσσερις τίτλους στη μεταβατική περίοδο. Σε κάποια πράγματα όμως που είχαμε θέσει βασικούς στόχους αποτύχαμε. Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα έντονο ελληνικό στοιχείο με καλό θέαμα, αλλά δυστυχώς δεν το πετύχαμε και γι’ αυτό υπήρξε απομάκρυνση του κ. Πεδουλάκη. Αυτό φάνηκε και από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτό που έβλεπε, όπως κι εμείς Ευχαριστούμε τον κ. Πεδουλάκη για όσα προσέφερε.

» Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάποιους συνεργάτες που με βοήθησαν, τον Γιώργο Σίντιακ, τον Ηλία Κατσογιάννη, τον Μάνο Παπαδόπουλο και όλα τα παιδιά στο γραφείο.»

Τέλος δήλωσε μετανιωμένος για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ: «Εχω κάνει λάθη. Ματανιώνω για όσα είπα on camera στο ΟΑΚΑ. Αυτό το θεωρώ το μεγαλύτερο λάθος μου.»

Πηγή: in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων