Ρεπορτάζ

«Μέρες Αδέσποτες»…

«Μέρες Αδέσποτες»…

Αγώνας για επιβίωση!

Η εικόνα που κατέγραψε ο φακός της «ΦΑΡΕΤΡΑΣ» (Μ.Αλεξάνδρου και Εδέσσης, στη Βέροια) δεν είναι ούτε η μοναδική, ούτε και η πιο αντιπροσωπευτική ως απτό δείγμα μιας παθογενούς πραγματικότητας που χαρακτηρίζει πολλούς δρόμους του κέντρου της πόλης, με δυσμενείς προεκτάσεις για την ποιότητα ζωής ανθρώπων και αδέσποτων ζώων.

Αναμφισβήτητα, δικαίωμα στη ζωή έχουν και οι μεν και τα δε, το ίδιο και στην ποιότητα, (έχουμε δει και ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια – απλώς δεν τα σκορπίζουν) με συνθήκες που θα έπρεπε να υπαγορεύει και να προδιαγράφει το σύγχρονο μοντέλο πολιτισμού.

Ωστόσο, εν έτει 2014, δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δε λειτουργούν δομές πρόνοιας, ενώ οι πολίτες του Δήμου μοιάζουν να είναι μοιρασμένοι σε δύο αντιμαχόμενες… παρατάξεις.
Των ανθρώπων που θέλουν να εξαφανίσουν τα αδέσποτα και εκείνων που προσπαθούν να τα… εξασφαλίσουν, ως προς τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή επιβίωση.Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι της φιλοζωικής, που με μόνα τους εργαλεία την αγάπη και τον εθελοντισμό προβαίνουν, αναγκαστικά σε εξατομικευμένες, περισσότερο δράσεις, προστασίας των ζώων, αφού προς το παρόν τουλάχιστον δεν διαφαίνεται στον άμεσο χρονικό ορίζοντα η προοπτική διαμόρφωσης μιας πιο… οργανωμένης προσπάθειας με θεσμικό χαρακτήρα. Μια από αυτές τις δράσεις είναι και η χθεσινή διοργάνωση bazaar στην πλ. Δημαρχείου για τη συγκέντρωση κάποιων χρημάτων.

Σχετικά μίλησε στη «Φ» η κ. Μαρία – Μυρτώ Παπαγεωργοπούλου, μια από τις υπευθύνους: «…Είμαστε μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με έδρα τη Βέροια. Συσταθήκαμε το Φεβρουάριο. Είμαστε απλοί πολίτες, ταΐζουμε τα αδέσποτα και τα πηγαίνουμε στο γιατρό. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον αγώνα μας, μέσα από το συγκεκριμένο Bazaar. Μας έχουν γίνει δωρεές από καταστήματα διαφόρων ειδών και τα πουλάμε για αυτό το σκοπό. Κάνουμε προσπάθειες μέσω internet και θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε και με το Δήμο Βέροιας…».

 

banner-article

Ροη ειδήσεων