Ρεπορτάζ

Κοσμοσυρροή στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας για το αφιέρωμα στον Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη

Κοσμοσυρροή στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας για το αφιέρωμα στον Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη

Πλήθος κόσμου, που γέμισε την αίθουσα αλλά και τον προθάλαμο του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου, παρακολούθησε χθες το απόγευμα την ημερίδα που διοργάνωσε η Μητρόπολη Βέροιας στο πλαίσιο των 20ων Παυλείων, με αφιέρωμα στο μακαριστό Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη.

2014-06-06-gavriil3Ο Γέροντας, πρώην καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγ. Όρους υπήρξε σύγχρονη, δραστήρια και φωτεινή μορφή των πνευματικών πραγμάτων, όχι μόνο του Αγίου Όρους αλλά και σύμπασας της Ορθόδοξης Οικουμένης.

Πρώην Μακεδονομάχος από τα 17 του χρόνια στα αντάρτικα του Παύλου Μελά, όρθωσε το αγωνιστικό του ανάστημα μέχρι και την παλαίστρα της πνευματικής ζωής, στην οποία εντάχθηκε με αφοσίωση και διακρίθηκε, αρχίζοντας την καλογερική του ζωή στην Ιερά Μονή Διονυσίου, την πιο ασκητική της τότε εποχής (1910), όπου και υπήρξε καθηγούμενος αυτής από το 1934.

 

Εναρκτήριο χαιρετισμό στην ημερίδα πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Αρχιμανδρίτης π.Παύλος Σταματάς(νέος προϊστάμενος της ενορίας Αγ. Αναργύρων Βέροιας) έδωσε μια σύντομη αλλά περιεκτική γεω-φυσική περιγραφή της Μονής, ενώ εισηγήσεις, ακολούθως πραγματοποίησαν οι πατέρες, Αρχιμανδρίτης Πέτρος, νυν Καθηγούμενος της Μονής Διονυσίου, Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και Αρχιμανδρίτης Παυλος Παπαδόπουλος.

Τέλος παρουσιάστηκε ηχητικό ντοκουμέντο από ομιλία του τιμώμενου Γέροντα Γαβριήλ.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων