Σχόλια

Ανάπτυξη! Μια… φυσική ανάγκη για τον τόπο

Ανάπτυξη! Μια… φυσική ανάγκη για τον τόπο

Αυτήν την αναγκαιότητα πρέπει να είχε υπόψη του ο Πρωθυπουργός, όταν διατυμπάνιζε (και ακόμα συνεχίζει) ότι η Ανάπτυξη έρχεται, ως μια φυσική ανάγκη για τον τόπο ή για το …μέρος, όπως έλεγαν οι παλιοί!
Π.χ. «που πας παππού»; – ρωτούσες – «στο μέρος» απαντούσε! Κι ήταν κατανοητό τοις πάσι! Τι θα γίνει όμως με τον παππού (αλλά και κάθε διαβάτη) της σύγχρονης Βέροιας που βγήκε στο δρόμο, π.χ. από την πλ. Κόρακα, για να πάει μέχρι την πλ. Ωρολογίου, διερχόμενος από την πλ. Αγ. Αντωνίου, όπου τις Δημόσιες Τουαλέτες τις έθαψε στην κυριολεξία το εργοτάξιο των έργων (χωρίς εναλλακτική λύση) και στη συνέχεια βρίσκει σφραγισμένες τις υπό εγκατάλειψη τουαλέτες της οδού Πλατάνων;;;

Ελλείψει προσωπικού και υποδομών ο Δήμος δυσκολεύεται να κάνει κάτι άμεσα, καθώς η κεντρική εξουσία, που επαγγέλλεται την Ανάπτυξη, έκοψε κάθε προϋπόθεση συντήρησης και λειτουργίας των ελάχιστων δημοσίων τουαλετών που λειτουργούσαν στην πόλη. Βέβαια υπάρχει και η έξυπνη πρόταση επιχειρηματικότητας, δια της τόνωσης της αγοράς των κεντρικών καφέ – μπαρ… Δηλαδή… παραγγέλνεις καφέ και πας τουαλέτα σαν… κύριος!!!

Αυτά είναι …ΜΕΤΡΑ!

Ανταποδοτικά!!!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας