Κόσμος

Έκλεισαν πρόωρα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής

Έκλεισαν πρόωρα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής

Την Τετάρτη, λίγο πριν τις 17:30 θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής και την έναρξη των θερινών τμημάτων, σε δύο εβδομάδες περίπου.
Η πρόωρη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του οποίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σώματος Ευ.Μεϊμαράκη.

Όπως σημειώνει «Το Βήμα», οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση σε αυτή την εσπευσμένη κίνηση

δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως αν και λέγεται ότι το επιχείρημα που συζητείται είναι ότι δεν υπάρχει νομοθετική ή άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία σε εκκρεμότητα -αν και εκκρεμεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πολύκροτη υπόθεση Μπαλτάκου.

Στο παρασκήνιο οργιάζουν οι συζητήσεις που συσχετίζουν το πρόωρο κλείσιμο της Β’ Συνόδου της κοινοβουλευτικής περιόδου με τις «γκρίνιες» και την αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους της «γαλάζιας» ΚΟ με αφορμή τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό, καθώς και με το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να περάσει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοθετήματα.

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο κλείσιμο της Ολομέλειας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος συναντήθηκε για το θέμα με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζήτησε να μην προχωρήσει μια τέτοια απόφαση.
«Καταγγέλλουμε αυτές τις προθέσεις της κυβέρνησης, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι πάμε αιφνιδιαστικά και εσπευσμένα σε λήξη της Συνόδου» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στους δημοσιογράφους.
«Εμείς θεωρούμε πως αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την Ολομέλεια, αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο για εκλογές».

Πηγή: in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας